Client :

Providence Heart and Vascular Institute Basecamp

Year completed :

Location :

Size :

THE PROBLEM

How do you design an environment that promotes behavior change through support, education, and activism?
problemsection-img-1
problemsection-img-1
problemsection-img-1
problemsection-img-1

THE SOLUTION

The 24,000 square foot clinic is one of Providence’s Centers of Excellence on their St. Vincent Campus. It is home to cardiovascular imaging, cardiac rehabilitation, a cafe, and other patient and community education and consultation services. These programs all work together to allow its members to learn how to make healthier lifestyle choices. By involving the community, staff, and previous program participants,  members have a support system in an environment that provides them with the tools to succeed.

Multipurpose spaces, used for fitness classes or group meetings, invite the community to be part of the campus, as well as encourage program graduates to continue to stay involved. Branding and wayfinding provides information for visitors, both digitally and in print. Interactive screens provide dynamic content regarding upcoming events and the “I CAN” wall provides pamphlets for visitors with information to help them set fitness and lifestyle goals. The patient story wall not only provides inspiration, but also allows visitors to see the wide range of services provided at the Center and how these services can change lives. Access to natural daylight in the fitness areas, and nature imagery and textures in the interior rooms, create a sense of calm and openness.

solution-img
solution-img
solution-img

CONTACT US